Zákaznícka linka: +421 940 919 656 (Po - Pia: 11:00 - 17:00)

Sedačky na nožičkách pre moderné aj retro obývačky – poznáte ich výhody?

Trendy sa neustále menia. Niečo je v móde niekoľko mesiacov, niečo rokov a niektoré veci z módy nevyjdú nikdy. K takýmto nadčasovým kúskom patria aj sedačky na vyšších nožičkách. Ak ste si predstavili retro sedačku, akú mala doma vaša stará mama, možno s nami nebudete úplne súhlasiť. Sedačky na nožičkách však nemusia byť len retro. Ovládli aj elegantný, minimalistický či eklektický štýl interiérového dizajnu. Navyše, nožičky nie sú len štýlové, ale aj veľmi praktické. Pozrite sa teda spolu s nami na sedačky na nožičkách bližšie a vyberte si jednu aj do vašej obývačky.

Prečo by ste si mali vybrať sedačku na nožičkách?

Je hneď niekoľko dôvodov, prečo sú sedačky na nožičkách skvelou voľbou aj do vašej obývačky. My sme pre vás zozbierali tie 4 najdôležitejšie:

1. Sedačky na nožičkách opticky zväčšujú priestor

Sedačky na nožičkách pomáhajú opticky zväčšiť priestor a prevzdušniť ho. Preto sa odporúčajú aj do maličkých obývacích izieb. Práve v nich totiž často býva problém s tým, že priestor po zariadení nábytkom pôsobí prepchato, dusivo a stiesňujúco. Ak si však vyberiete štýlovú sedačku na nožičkách, obývačka bude pôsobiť vzdušnejšie a menej stiesnene. 

sedacka na nozickach

2. Pod sedačkami na nožičkách sa ľahšie upratuje

Protiargument k tomuto tvrdeniu by mohol byť, že pod sedačkami bez nožičiek upratovať netreba, keďže sú položené v podstate priamo na zemi. Nemusí to byť však nevyhnutne tak. Prach a drobné nečistoty sa dostanú aj na tie najnepravdepodobnejšie miesta. Ak máte sedačku s vyššími nožičkami, môžete brániť hromadeniu prachu pravidelným vysávaním a umývaním podlahy – čo je prospešné pre alergikov aj rodiny s deťmi.

Navyše – keďže sme v nadpise spomenuli moderné domácnosti, musíme podotknúť, že pod gaučom vôbec nemusíte vysávať vy. Mnoho domácností má dnes už robotický vysávač, ktorý sa o poriadok pod gaučom s vysokými nožičkami postará, zatiaľ čo vy budete v pokoji oddychovať pri voňavej káve.

3. Sedačka na vysokých nožičkách sa jednoduchšie premiestňuje

Patríte aj vy k ľuďom, ktorí majú radi zmenu a majú potrebu sem tam niečo doma reorganizovať? Sedačka na nožičkách je pre vás v tomto rozhodne správna voľba. Menšiu sedačku na nožičkách totiž oveľa ľahšie presuniete na nové miesto. Za predpokladu, že to priestor umožňuje, ju teda môžete postaviť na iné miesto a dodať obývačke nový vzhľad.

4. Škandinávsky minimalizmus, glamour či retro – sedačka na nožičkách zapasuje do každej obývačky

Bez ohľadu na to, v akom štýle plánujete obývačku zariaďovať, určite nájdete takú sedačku na nožičkách, ktorá do vašej obývačky perfektne zapasuje. Takúto sedačku totiž dokážete zladiť hneď k niekoľkým štýlom – od elegancie, retro až po modernú eklektiku. Pri výbere sedačky vám potom výsledný efekt pomôže dosiahnuť kombinácia vhodne zvoleného modelu, farebného prevedenia materiálu a svoju úlohu zohrajú aj samotné nožičky. Kovové nožičky pôsobia skôr elegantne, drevené nožičky sa zase hodia k elegantnému aj k ľahkému škandinávskemu štýlu.

Naše sedačky disponujú 10 cm nožičkami, čo je ideálna výška na to, aby opticky zväčšili priestor, dodali mu vzdušnosť a súčasne pôsobili štýlovo a elegantne.

Rohové sedačky na nožičkách, pohovky i sedačky v tvare U

Sedačky na nožičkách, to nie sú len pohovky. Nožičkami disponujú aj rohové sedacie súpravy a sedačky v tvare U. Neviete aký typ si vybrať? V prvom rade by mal rozhodovať priestor.

Pohovky na nožičkách sú vhodné do menších miestností. Veľmi často sú voľbou u mladých ľudí, ktorí si zariaďujú prvé podnájmy či malé jednoizbové bytíky. Ponúkajú možnosť, ako priniesť štýl, komfort a pohodlie aj do maličkých priestorov.

Rohové sedačky na nožičkách zas prinášajú skvelú možnosť, ako využiť roh v miestnosti. Naše sedačky si viete prispôsobiť na pravý alebo ľavý roh tak, aby vám do obývačky krásne zapasovali. Dostupné sú v rôznych rozmeroch, vďaka čomu sa hodia do menších, väčších ale aj do asymetrických obývacích izieb.

U-čkové sedačky na nožičkách sú prvou voľbou predovšetkým u tých ľudí, ktorí majú veľkú obývačku, prípadne obývaciu izbu spojenú s kuchyňou. Ide o veľké sedačky s dvoma ramenami a štedrým miestom na sedenie.

Sedačky na nožičkách od Nabytok4you

V našej ponuke nájdete kvalitné a štýlové sedačky na nožičkách do malých aj veľkých obývačiek. Objavte modelové rady v rôznych štýloch, ktoré:

Naše novinky v ponuke

×